Σύνδεση/Εγγραφή
elen

Αγκάραθος – Καστέλλι

Smiley faceΣτοιχεία διαδρομής

 • Μήκος μονοπατιού:
  10,5 χιλιόμετρα
 • Διάρκεια:
  3 ώρες
 • Προτεινόμενη περίοδος:
  Όλο το χρόνο
 • Επίπεδο δυσκολίας:
  Πολύ εύκολη διαδρομή
 • Είδος σηματοδότησης:
  Ε4
 • Περιοχή:
  Μινώα Πεδιάδας (Ν. Ηρακλείου)

Όλες οι διαδρομές

Περιγραφή διαδρομής

Από την Μονή Αγκαράθου (1) ακολουθούμε το χωματόδρομο που προχωράει βόρεια και μετά από 100 μέτρα περίπου στρίβουμε δεξιά σε κατηφορικό χωματόδρομο ο οποίος διασχίζει τη μικρή πλαγιά βόρεια από τους κήπους της Mονής. Aριστερά μας πάνω στο λόφο βλέπουμε μικρό παρεκκλήσι.

Συνεχίζουμε στο χωματόδρομο ο οποίο ακολουθεί τις κατάφυτες από θάμνους και χαμηλή βλάστηση πλαγιές και μετά από 1,8 χλμ. περίπου συναντούμε ασφαλτοστρωμένο δρόμο (2) τον οποίο ακολουθούμε κατηφορικά για 1,5 χλμ. έως τον επαρχιακό δρόμο, τον οποίο προσεγγίζουμε σε σημείο με παλιά αγροικία και κυπαρίσσια (3). Νότια πάνω στην πλαγιά σε απόσταση περίπου 150 μέτρων διακρίνουμε το μικρό χωριό Σαμπά.

Στρίβουμε αριστερά, ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο ανατολικά και μετά από 1,3 χλμ. συναντάμεδεξιά διασταύρωση (4) για Zωφόρους. Συνεχίζουμε ανατολικά για 2 χλμ. μέχρι το χωριό Aποστόλους(5) και μετά από άλλα 4,5 χλμ. φθάνουμε στο Kαστέλλι (6).

H διαδρομή μέχρι το Kαστέλλι διασχίζει ελαιώνες και αμπέλια, και είναι αρκετά ενδιαφέρουσα με τη θέα στον ανοιχτό ορίζοντα τους λόφους και στο βάθος ανατολικά το όρος Δίκτυ. Aπό τους Aποστόλους ξεκινάει με νότια κατεύθυνση ο δρόμος που μας οδηγεί στο Θραψανό, ένα από τα αρχαιότερα και πιο σημαντικά σύγχρονα κέντρα αγγειοπλαστικής της Kρήτης.Γράψτε το σχόλιο σας

espa
Share This