Σύνδεση/Εγγραφή
elen

Ανοικτό Κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου

Το Ανοικτό Κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου, κατασκευάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, εντός του προτεινόμενου πολεοδομικού σχεδίου του οικισμού Αρκαλοχωρίου. Το κολυμβητήριο περιλαμβάνει μια δεξαμενή διαστάσεων 50,03Χ 21.00 μ. και επιφάνεια 1051 τ.μ. Το βάθος της δεξαμενής εξελίσσεται κατά μήκος του μεγάλου άξονα της από μια στάθμη 2 μέτρων έως 2.20 μέτρων.

Το κολυμβητήριο διαθέτει πισίνα ανοικτή, ολυμπιακών διαστάσεων, καθώς και χώρους αποδυτηρίων, γυμναστηρίου κ.α.

Το κολυμβητήριο, περιλαμβάνεται στις εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν στον οικισμό του Αρκαλοχωρίου.

Η πισίνα του κολυμβητηρίου, χρησιμοποιείται κυρίως την περίοδο του καλοκαιριού, όπου και πραγματοποιούνται καθημερινά προγράμματα γυμναστικής. Η χρήση της πισίνας τη χειμερινή περίοδο είναι περιορισμένη, λόγω του υψηλού κόστους (σε ηλεκτρική ενέργεια) που απαιτείται για τη θέρμανση της.

Μία εναλλακτική λύση, αποτελεί η χρήση της μικρότερης σε διαστάσεων πισίνας που κατασκευάστηκε το 2006, στα πλαίσια του Ειδικού Προγράμματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΠΤΑ). Η νέα κολυμβητική δεξαμενή κατασκευάστηκε στο χώρο δίπλα της υφιστάμενης πισίνας και έχει διαστάσεις 25μ Χ 6μ Χ 1,50μ. Αποτελείται από τρεις (3) διαδρομές και διαθέτει όλο τον απαραίτητο αγωνιστικό εξοπλισμό με προδιαγραφές εγκεκριμένες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η πισίνα έχει συνδεθεί με το υφιστάμενο μηχανοστάσιο, οπότε έχει καταστεί λειτουργική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί της μεγάλης πισίνας.

Τουριστικός ΟδηγόςΓράψτε το σχόλιο σας

espa
Share This