Σύνδεση/Εγγραφή
elen

Δημοτικό Σκοπευτήριο Στείρωνα

Ο Σκοπευτικός Όμιλος Αρκαλοχωρίου (Σ.Ο.ΑΡΚΑΛ.) ξεκίνησε το 1996 από μια μικρή παρέα φίλων που αγαπούσαν τα όπλα και τη σκοποβολή. Μέσα από πολλές δυσκολίες, αγκαλιάστηκε από την κοινωνία της κωμόπολης του Αρκαλοχωρίου, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει πάνω από 550 μέλη και όπλα, όλων των ειδών. Με πολύ κόπο και δουλειά όλο αυτό το διάστημα, κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία σκοποβολής στην Κρήτη και έχει μέλη από όλον τον Νομό Ηρακλείου.

Σήμερα ο Σκοπευτικός Όμιλος Αρκαλοχωρίου ασχολείται με όλα τα είδη της σκοποβολής. Έχει αναπτύξει αξιόλογα τμήματα όπως: Πρακτικής σκοποβολής και σταθερού στόχου, τόσο μεγάλου διαμετρήματος, όσο και μικρού.Κατά την ίδρυσή του, χρησιμοποιούσε για προπονήσεις και αγώνες το πεδίο βολής της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού. Μετά την παραχώρηση έκτασης 8 στρεμμάτων στον οικισμό Στείρωνας (σε απόσταση 22 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου και 4 χλμ. από την κωμόπολη του Αρκαλοχωρίου) από τον τότε Δήμο Αρκαλοχωρίου, την οποία διαμόρφωσε σε σύγχρονο σκοπευτήριο, μεταφέρθηκαν εκεί όλες οι δραστηριότητές του. Τον Ιούλιο του 2004 χορηγήθηκε και η πρώτη άδεια λειτουργίας του χώρου, από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης και έκτοτε ανανεώνεται κάθε έτος.

Ο Σκοπευτικός Όμιλος διατηρεί γραφεία στο κέντρο της κωμόπολης του Αρκαλοχωρίου, στην οδό Ιωάννη Κονδυλάκη 32, όπου γίνονται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. Για κάθε πληροφορία σχετικά με το Σκοπευτικό Όμιλο Αρκαλοχωρίου, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας με e-mail (soarkal@yahoo.gr), τηλεφωνικά ή με τηλεομοιοτυπία (2810781375), ταχυδρομικά (IΙ. Κονδυλάκη 32, Τ.Κ. 70300 Αρκαλοχώρι) ή επισκεφθείτε μας στα γραφεία του Ομίλου.

Τουριστικός ΟδηγόςΓράψτε το σχόλιο σας

espa
Share This