Σύνδεση/Εγγραφή
elen

 

 

Παραδοσιακό συγκρότημα «ΜυρΑγάπη»

Είναι το όνομα που έδωσε στο παραδοσιακό συγκρότημα που δημιούργησε με πολύ μεράκι ο συνδημότης στον οικισμό Στείρωνα του Δημοτικού Διαμερίσματος του Πανοράματος, κος Βασίλης Κόρσαβας.

Είναι πραγματικά ένα πανέμορφο σύνολο παραδοσιακών εγκαταστάσεων που δεν μπορεί να προκύψει, μόνο αν διαθέτεις καημό και μεράκι, αγάπη και λατρεία προς την παράδοση μας, που ευτυχώς στην Κρήτη μας είναι πλούσια.

Ο περιβάλλων χώρος είναι πανέμορφος και ιδιαίτερα διαμορφωμένος με ιδιαίτερη ευαισθησία. Κτιριακή περίφραξη, είσοδος που σε προδιαθέτει θετικά, αρχιτεκτονική διαμόρφωση κήπων και δέντρων. Επιβλητική η θέα προς το νότο και ανατολή. Παιδική χαρά προσαρμοσμένη στο περιβάλλον γεράνι άντλησης νερού από το καλαίσθητο πηγάδι, λαξευμένες πέτρες, κατασκευές καμαρωτές που συμβολίζουν τη μετάβαση από το χτες στο σήμερα και πολλά άλλα στοιχεία συνθέτουν ένα σύνολο με γνήσια παραδοσιακά γνωρίσματα.

Στον εσωτερικό χώρο θα συναντήσουμε:

  • Το παραδοσιακό καζάνι στο οποίο βράζουν τα στέμφυλα και παράγεται εξαιρετικής ποιότητας ρακί απαλλαγμένη από ξυλόπνευμα.
  • Κελάρι κρασιού όπου σε μια σειρά δρύινων βαρελιών φυλάσσεται και διατηρείται το σπιτικό κρασί, που είναι χειροποίητο με οινοστάφυλα δικής του παραγωγής από επιλεγμένη ζώνη καλλιέργειας.
  • Παραδοσιακό τζάκι που αποτελεί τη ζεστή γωνιά του συγκροτήματος.
  • Η διακόσμηση του χώρου με παραδοσιακά αντικείμενα, βολόσυρο, θρινάκια, ξύλινες παλάμες, δρεπάνια, τυλιγάδια, αλέτρια, καμπανοί κ.τ.λ. ολοκληρώνουν την αισθητική εικόνα, δημιουργώντας την εντύπωση στον επισκέπτη ότι ζει σ’ ένα παλιό γνήσια παραδοσιακό περιβάλλον.

Πέρα όμως απ’ όλα αυτά που θα δει και θα απολαύσει το μάτι του επισκέπτη, θα βρείτε για να προμηθευτείτε και άλλα παραδοσιακά προϊόντα εκτός από ρακί και κρασί, όπως είναι μέλι, βότανα, λάδι κ.τ.λ.

ΒίντεοΓράψτε το σχόλιο σας

espa
Share This