Σύνδεση/Εγγραφή
elen

Πολιτιστικό και λαογραφικό πολύκεντρο Ινίου

Βρίσκεται στον οικισμό Ίνι του Δήμου Αρκαλοχωρίου και αφορά στην αναπαλαίωση και επέκταση παλαιού πετρόκτιστου κτίσματος, που στεγάζει τις δραστηριότητες του πολιτιστικού-λαογραφικού πολύκεντρου Ινίου.
Χρηματοδοτήθηκαν κτιριακές εργασίες στο υφιστάμενο ισόγειο κτίσμα, όπου δημιουργήθηκε κελάρι,έκθεση φωτογραφίας και άλλων εικαστικών δραστηριοτήτων, χώροι υγιεινής, εργαστήριο εκπαίδευσης χειροτεχνίας. Η προσθήκη ορόφου χρησιμοποιείται ως αίθουσα συνεδρίων, σεμιναρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο κατασκευάστηκαν υπόστεγο ξυλόφουρνου, παρασκευαστήριο, καζάνι και πατητήρι. Η προμήθεια εξοπλισμού αφορούσε σε τραπέζια, καρέκλες, καθιστικά, προθήκες, πάγκους εργασίας κ.λ.π.
Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει, έκθεση παλιών αγροτικών εργαλείων και χρηστικών αντικειμένων και να μάθει για την Κρητική κουζίνα και τον αγροτικό τρόπο ζωής γενικότερα. Οι δραστηριότητες απευθύνονται τόσο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά κυρίως σε σχολεία ή ομάδες ειδικού τουρισμού που τους ενδιαφέρει η κρητική ζωή και διατροφή.Γράψτε το σχόλιο σας

espa
Share This