Σύνδεση/Εγγραφή
elen

Εκδηλώσεις

« Μαΐου 2019 » loading
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2

Φεστιβάλ Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας

Υπάρχουν γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις. Συνταγές που αποκαλύπτουν τον τόπο τους. Ένα «περιβόλι» γεμάτο παραδόσεις είχε το 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας… ήθη, έθιμα, τραγούδια, χοροί, γεύσεις, χρώματα. Ενωμένοι με αγάπη για τον τόπο μας Πολιτιστικοί Σύλλογοι από όλη την Κρήτη μαγείρεψαν και ξύπνησαν μυρωδιές θύμησης στο 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας στο κέντρο «Πάνθεον» στα Ρουσσοχώρια του δήμου Μινώα Πεδιάδας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015. Ένα φεστιβάλ που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι επισκέφτηκαν τον χώρο και γεύτηκαν μυρωδιές της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας και τη φιλοξενία που ξέρει πάντα να παρέχει απλόχερα μια Κρητική οικογένεια! Ενωμένοι, οι Σύλλογοι αγωνίζονται για την πολιτιστική κληρονομιά με κοινό στόχο να καταγράψουν και να μεταδώσουν στις νεότερες γενιές την αρχοντιά των παλαιότερων και να σφραγίσουν το παρόν με το παρελθόν.

Συμμετείχαν Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Δήμων: Μινώα Πεδιάδας, Βιάννου, Μαλεβιζίου, Ηρακλείου, Χερσονήσου, Λασιθίου, Σητείας. Πιο συγκεκριμένα, οι Σύλλογοι: Αποστόλων, Αβδού, Αγίου Ιωάννου, Αγριανών, Αφρατίου, Αρκαλοχωρίου, Αρμάχας, Βόνης, Γαζίου, Γαλατά, Γαρίπας, Διαβαϊδέ, Ζωφόρων, Ηλιούπολης, Θραψανού, Ινίου-Μοναστηρακίου, Κεραμουτσίου, Κνωσού, Καστελίου, Κασταμονίτσας, Λευκοχωρίου, Μαράθου, Μαρωνιάς Σητείας, Νιπιδιτού, Ρουσσοχωρίου, Στείρωνα, Σαμπά και Τουρλωτής.

Στο χώρο πραγματοποιήθηκαν παράλληλες παρουσιάσεις από τους Γυναικείους Συλλόγους και Συνεταιρισμούς: «Η Έργανος»-Έμπαρος, «Κρητικό Τραταμέντο»- Ίνι, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, «Εν καρδία Θραψανού», Μαράθου Μαλεβιζίου, «Μαλβαζία» Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου «ΡΕΑ».

Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο Δήμαρχος του δήμου Μινώα Πεδίαδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, Υπ. Τομέα Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης.

Κύρος στην κριτική επιτροπή χάρισαν με τη συμμετοχή τους η Chef Ντίνα Νικολάου, ο Pastry Chef Θέμος Ρήγας, ο Chef και ιδιοκτήτης της Cretan Food News Χρήστος Ι. Λάπας, ο πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων-Ζαχαροπλαστών Ν. Ηρακλείου Λευτέρης Σουλτάτος, ο υπεύθυνος αξιολόγησης προσόντων της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης Νικόλαος Κασαπάκης, και ο Α” αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, Κυριάκος Λύρας, Εμπλούτισαν τη βραδιά με την συμμετοχή τους η Χορωδία Μαλίων υπό τη διεύθυνση του κ. Νίκου Αντωνακάκη, ο λαογραφικός Όμιλος Λάζαρου και Μανόλη Χνάρη αλλά και οι παραδοσιακές ορχήστρες των κ. Μαλλιωτάκη, Στεφανάκη, Παπαδάκη και Γλυκοκόκαλου.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από την αγαπημένη δημοσιογράφο Βούλα Νεονάκη Το 3ο Φεστιβάκ Κρητικής κουζίνας διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων, ο οποίος επιχειρεί να αναδείξει ακόμη περισσότερο την ήδη διάσημη για τα οφέλη της, κρητική διατροφή.



Γράψτε το σχόλιο σας

espa
Share This