Σε μια τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σχεδόν 5χλμ. νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου και σε υψόμετρο 380 μέτρων, βρίσκεται η Χαντρού. Ο σχεδόν εγκαταλελειμμένος πια οικισμός, που αριθμούσε μόλις 6 κατοίκους το 2011, δεσπόζει πάνω σε μια υπέροχη ρεματιά με πλούσια νερά, από όπου παλιότερα πήγαζε παραπόταμος του Κασσανιώτη ποταμού.
Ο οικισμός ιδρύθηκε την περίοδο της Αραβοκρατίας, ωστόσο η αρχαιότερη σωζόμενη αναφορά του χρονολογείται λίγους αιώνες αργότερα, το 1577 και εντοπίζεται σε ενετικό έγγραφο του Fr. Barozzi. Από τα σωζόμενα πληθυσμιακά δεδομένα, διαπιστώνεται ότι η Χαντρού σε όλη τη διάρκεια τα Βενετοκρατίας, αλλά και κατά την εποχή της Οθωμανοκρατίας που ακολούθησε, ήταν ένα πλούσιο χωριό, το οποίο κατοικούνταν από σταθερό αριθμό κατοίκων που κυμαινόταν μεταξύ 30 και 40 ατόμων .
Στους νεότερους χρόνους, την περίοδο της γερμανική κατοχής, το χωριό λόγω της θέσης του, η οποία εξασφάλιζε εύκολη διαφυγή, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντίσταση, αποτελώντας λημέρι ανταρτών. Μάλιστα, εκεί διέμενε και η οικογένεια των Μουρτζάκηδων που υπηρέτησαν ως ομαδάρχες και υπεύθυνοι της περιοχής των Μπαντουβάδων.
Η ερειπωμένη Χαντρού μοιάζει σήμερα περισσότερο με χωριό φάντασμα. Κάνοντας μια περιήγηση στα χορταριασμένα σοκάκια της, θα δείτε τα παλιά σπίτια της, όμορφα δείγματα κρητικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, μισογκρεμισμένα. Στο χαμηλότερο σημείο του χωριού θα συναντήσετε δίκλιτο πετρόκτιστο ναό αφιερωμένο στους Αγίους Αποστόλους και στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, ενώ λίγα μέτρα βορειότερα θα βρείτε την παλιά βρύση του οικισμού. Εκεί διατηρούνται ακόμα, τα παλιά πλυσταριά με τις λίθινες γούρνες τους, όπου άλλοτε οι γυναίκες έπλεναν τα ρούχα του χωριού. Λίγο πιο κάτω μπορείτε να κάνετε ένα χαλαρωτικό περίπατο στη γεμάτη πλατάνια και οπωροφόρα δέντρα ρεματιά.