Σύνδεση/Εγγραφή
elen

 

Ο Δήμος για τα ΑΜΕΑ

Ο Δήμος Μινώας Πεδιάδας έχει αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια μια σειρά από δράσεις και παρεμβάσεις ώστε να διευκολύνει την πρόσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στους δημόσιους χώρους του δήμου αλλά και την εύκολη πρόσβαση σε παροχές και άλλες υπηρεσίες του δήμου.
Συνοπτικά οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και υλοποίουνται είναι οι ακόλουθες:

 • Δωρεάν πρόγραμμα Λουτροθεραπείας για ΑμεΑ
  Το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας διοργάνωσε την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα και ενήλικα άτομα με αναπηρίες» έτους 2014. Προορισμός φιλοξενίας ήταν ο Ξενώνας Κολυμβαρίου στα Χανιά και η χρονική περίοδος ήταν από τις 06/09/2014 έως τις 13/09/2014. Οι ωφελούμενοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα δωρεάν και δεν προβλεπόταν καμία οικονομική επιβάρυνση.
 • Ενημερωτική εκδήλωση για τα ΑμεΑ
  Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΑμεΑ – Δικαιώματα & Παροχές από την Πολιτεία» διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αρκαλοχωρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:00μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου.
 • Κέντρο φροντίδας στο Θραψανό
  Το σωματείο γονέων κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή» δημιούργησε το δεύτερο Κέντρο Φροντίδας ΑμεΑ στο Θραψανό του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Συγκεκριμένα ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος παραχώρησε στο Σωματείο μέρος του ισογείου του υφιστάμενου διώροφου κτιρίου του Κοινοτικού Δημαρχείου του Θραψανού, όπου και ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης και δημιουργίας του Κέντρου.
 • Τουριστικός προορισμός αριστείας
  Η προσβασιμότητα στο δήμο Μινώα Πεδιάδας συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη, με δεδομένο το γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει το χαρακτήρα του μαζικού τουριστικού προορισμού ούτε στοχεύει σε αυτόν. Αντίθετα στοχεύει να προσελκύσει όλες τις ομάδες πληθυσμού χωρίς διακρίσεις, μέσω της πιο οργανωμένης ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η περιοχή. Ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες είναι οι οικογένειες με μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, αλλά και τα εμποδιζόμενα άτομα καθώς και τα ΑμΕΑ.
  Παράλληλα, η βελτίωση της προσβασιμότητας στο δήμο Μινώα Πεδιάδας βρίσκεται σε συνάρτηση και με τη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Δήμο και αποτελεί βασικό άξονα της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση των υποδομών.
  Το πρόγραμμα EDEN στοχεύει στην ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη μαζικά αναπτυγμένων τουριστικά, οι οποίοι αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές τις βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και από το 2007 που ξεκίνησε έχει αποδώσει μέγιστα οφέλη προβολής και προώθησης των προορισμών που αναδεικνύει σε όλη την Ευρώπη.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στα πλαίσια των δημόσιων έργων, που προκηρύσσει και υλοποιεί, πάντοτε περιλαμβάνει στις προδιαγραφές του την δημιουργία υποδομών πρόσβασης των ΑμεΑ, όπως ράμπες, πλάκες όδευσης τυφλών κ.α. Επίσης στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας λειτουργούν 3 ειδικά σχολεία:

• 2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου
• 1/θ Ειδικό Νηπιαγωγείο Αρκαλοχωρίου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου
• Τμήμα ένταξης στο 2ο Νηπιαγωγείο Αρκαλοχωρίου

espa
Share This