Σύνδεση/Εγγραφή
elen

 

Το Έργο

To discoverminoapediadas.gr είναι η νέα διαδικτυακή πύλη προβολής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, με επίκεντρο τους 3 βασικούς οικιστικούς πυρήνες του Δήμου (Αρκαλοχώρι, Καστέλι, Θραψανό), ενός από τoυς ομορφότερους ημιορεινούς δήμους της Κρήτης αλλά και λιγότερο προβεβλημένος. Αποτελεί έναν σύγχρονο πληροφοριακό και τουριστικό οδηγό που φιλοδοξεί να απαντήσει στην ερώτηση «Τι ενδιαφέρον μπορώ να δω και να κάνω στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας;». Μέσα από την περιήγηση ο επισκέπτης, καθοδηγείται ψηφιακά με εκατοντάδες φωτογραφίες από κάθε γωνιά του δήμου, επιτρέποντας του να πλοηγηθεί σε μεγάλες συλλογές, συνοδευμένες από πλούσιο υλικό, γεωγραφικό, ιστορικό, λαογραφικό, πολιτιστικό κλπ. Απώτερος σκοπός του discoverminoapediadas.gr είναι να επισκεφτείτε τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας και να «ανακαλύψετε» αυτόν τον μοναδικό τόπο.

Ποιοι είμαστε;

Φορέας λειτουργίας: Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας αποτελεί το κέντρο της ενδοχώρας της Κρήτης στο Νομό Ηρακλείου. Βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κνωσσού στο Ηράκλειο και στο Νότο βρέχεται από το Λιβυκό πέλαγος στην περιοχή του Τσούτσουρου. Διαθέτει τρεις κεντρικούς οικισμούς: το Καστέλλι, το Αρκαλοχώρι και το Θραψανό και πλήθος γραφικών χωριών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Καλύπτει γεωγραφική έκταση 394 km2 και ο πληθυσμός του ανέρχεται στις 20.000 κατοίκους.

Ο απαράμιλλος συνδυασμός του τοπίου, του φυσικού πλούτου, της πλούσιας ιστορίας, της σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς, της παραγωγής τοπικών προϊόντων και της ζεστής φιλοξενίας των κατοίκων καθιστά το Δήμο Μινώα Πεδιάδας μοναδικό θησαυρό που πρέπει να ανακαλύψετε!

Περισσότερα στο: http://www.minoapediadas.gr/

Φορέας υλοποίησης: Aegean Solutions A.E.

Η Aegean Solutions Σύμβουλοι Καινοτομικών Εφαρμογών & Νέων Τεχνολογιών Α.Ε. ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2006. Είναι μία εταιρία με υψηλή εξειδίκευση στην επιστήμη και εφαρμογή των Πληροφοριακών Συστημάτων και σε δράσεις Καινοτομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η εταιρία διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία στο χώρο των συστημάτων διαχείρισης γνώσης και περιεχομένου, γεγονός το οποίο την καθιστά μοναδική στην ελληνική αγορά. Η τεχνογνωσία αυτή αφορά σε εφαρμοσμένο επίπεδο λύσεων πληροφορικής καθώς και σε θεωρητικό επίπεδο, γεγονός που επιτρέπει την επίλυση προβλημάτων διαχείρισης γνώσης και περιεχομένου σε ιδιαίτερα πολύπλοκα περιβάλλοντα.

Περισσότερα στο: www.aegeansolutions.com

espa
Share This