Σύνδεση/Εγγραφή
elen
Περιοδικά και εφημερίδες στον Δήμο Μινώας Πεδιάδος

Περιοδικό «Πρόθεση»

Περιοδική έκδοση της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου – Κατελλίου και Βιάννου. Πρόκειται για περιοδικό εκκλησιαστικού περιεχομένου το οποίο διανέμεται δωρεάν. Από το 2012 κυκλοφόρησε με περισσότερες σελίδες και η ύλη του επεκτάθηκε και στα επίκαιρα γεγονότα σχετικά με την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή της Μητρόπολης, τις δωρεές κ.α..

Περιοδικό «Κοίρανος»

Περιοδική έκδοση του Δημοτικού Σχολείου Κστελλίου, εκδίδεται από κοινού από μαθητές και εκπαιδευτικούς από το 2007. Πρόκειται για έγχρωμο εικονογραφημένο περιοδικό που παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους υπό το φως της δημοσιότητας! Η ύλη του περιοδικού είναι ποικίλη ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι καθώς οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν το περιεχόμενό του με ιστορικά τεκμήρια μαθαίνουν την ιστορία του τόπου του καθώς γίνονται οι ίδιοι ερευνητές.

Περιοδικό «Καστελλιανές Αθιβολές»

Το περιοδικό εκδίδεται από τον Πολιτιστικό σύλλογο Καστελλίου από τον Αύγουστο του 2007. Η ύλη του περιοδικού αφορά σε περιόδους της νεότερης ιστορίας του Καστελλίου εστιάζοντας στην ανάδειξη και προβολή των γεγονότων, του τόπου και των προσώπων του. Διανέμεται δωρεάν καθώς τα έξοδα επωμίζεται ο πολιτιστικός σύλλογος που το εκδίδει καθώς και κάποιοι χορηγοί μεταξύ των οποίων και το Ενοριακό Συμβούλιο της Ενορίας Αγίου Αντωνίου Καστελλίου.

Περιοδικό «Πολιτών Λόγος»

Το περιοδικό «Πολιτών Λόγος» έχει σαν σκοπό την ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και για το λόγο αυτό τεύχη του διατίθενται και ψηφιακά στο διαδικτυακό τόπο του δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Το περιοδικό εκδίδεται από τον Ιανουάριο του 2011 από το δήμο Μινώα Πεδιάδας, όταν το Αρκαλοχώρι, το Θραψανό και το Καστέλλι συνεννώθηκαν με το Νόμο Καλλικράτη. Το περιοδικό εκδίδεται σε 70 περίπου σελίδες περίπου δύο με τρεις φορές το χρόνο, είναι έγχρωμο και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Η ύλη του είναι ποικίλη, αφορά στα σημαντικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα ή αφορούν τα διοικητικά όρια του δήμου, την ιστορία του, τα πρόσωπά του, τους οικισμούς, τις υποδομές, τις δράσεις, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, το περιβάλλον, τα μνημεία του και άλλα.

Εφημερίδα «Το Σκινοφάραγγο»

Τρίμηνη εφημερίδα του Συλλόγου Σκινιανών – Λαγουτιανών – Βακιωτών «Η Αναγέννηση» προς ενημέρωση των κατοίκων των αντίστοιχων οικισμών. Εκδίδεται από το 2000 και λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα στους παραπάνω συλλόγους με σκοπό την ενεργοποίησή και τη συνοχή τους διατηρώντας το ενδιαφέρον για τον τόπο τους.

  • Κοντινοί Οικισμοί

Τουριστικός ΟδηγόςΓράψτε το σχόλιο σας

espa
Share This