Σύνδεση/Εγγραφή
elen

Ανοικτό Θέατρο Αρκαλοχωρίου

Το Ανοικτό Θέατρο Αρκαλοχωρίου βρίσκεται στο νότιο άκρο της κωμόπολης του Αρκαλοχωρίου, σε μια περιοχή σύνθετης ανάπτυξης, η οποία αναδεικνύει το περιβάλλον με μια σειρά από έργα , που μαζί με το Θέατρο συνιστούν ένα πόλο έλξης επισκεπτών.

Δυτικά και ΒΔ του Θεάτρου υπάρχει ένα άλσος με πευκώδη και εντός αυτού υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με διάφορα είδη πτηνών. ΒΑ και ανατολικά, βρίσκεται το Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου και νότια υπάρχουν αρχαιότητες με Μινωικά και κλασσικά ευρήματα.

Το Θέατρο σχεδιάστηκε με ανοικτή κυκλική σκηνή και ημικυκλικό κοίλο, που οργανώνεται σε κάτω ζεύγη 450 θέσεων( 7 κερκίδες ύψους 40 εκατοστών, 5 κυκλικά τμήματα 90 θέσεων) και άνω ζεύγη 810 θέσεων( 9 κερκίδες ύψους 40 εκατοστών , 9 κυκλικά τμήματα 90 θέσεων). Στην κατασκευή του περιλαμβάνονται ακόμη :κυλικείο και τουαλέτες, καμαρίνια ηθοποιών, αποθήκη της σκηνής, παρασκήνια και είσοδος και πρόσοψη στην πλατεία.

Στον χώρο αυτό συνδυάζονται οι άξονες πολιτισμός, φύση και ανάπτυξη. Δίνεται με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα αναβάθμισης του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής και κάθε χρόνο φιλοξενούνται στο Θέατρο αυτό αξιόλογες παραστάσεις.

Τουριστικός ΟδηγόςΓράψτε το σχόλιο σας

espa
Share This