Σύνδεση/Εγγραφή
elen

e4

perivallon-kastelliou-elperivallon-kastelliou-el

Το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4

Το Ε4 είναι διεθνές μονοπάτι υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ορεινής Πεζοπορίας (E.W.V.) και έχει σχεδιαστεί και σηματοδοτηθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας – Αναρρίχησης. Το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Μεγάλων Διαδρομών Ε4, ξεκινάει από τα Πυρηναία Όρη στην Ισπανία, διασχίζει τα σύνορα Βουλγαρίας – Ελλάδας στον Προμαχώνα, διασχίζει τον δρόμο Προμαχώνα-Σέρρες μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα ποταμού όπου διασταυρώνεται με το Ε6 και φθάνει στην Ελλάδα μέσω πρώην Γιουγκοσλαβίας στο φυλάκιο της Νίκης βόρεια της Φλώρινας.
Συνεχίζει την πορεία του νότια διασχίζοντας τα βουνά Βέρνων, Βέρμιον, Πιερία και Όλυμπο, νότια της οροσειράς της Πίνδου, τα βουνά της κεντρικής Ελλάδας και καταλήγει στους Δελφούς. Περνάει, έπειτα από τον κόλπο της Κορίνθου στο Γύθιο, διασχίζει την Κρήτη από το νομό Χανίων ως το νομό Λασιθίου, για να περάσει στη συνέχεια στην Πάφο της Κύπρου και να καταλήξει στη Λάρνακα. Προσφέρει, έτσι, τη δυνατότητα στον πεζοπόρο ή τον ορειβάτη να γνωρίσει όλη την ποικιλία του τοπίου αλλά και τον πλούτο της ελληνικής και κυπριακής φύσης.
Το ευρωπαϊκό τουριστικό μονοπάτι Ε4 διασχίζει και τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας με 2 διαδρομές, η πρώτη από την Μονή Αγκαράθου έως το Καστέλλι και η δεύτερη από το Καστέλλι έως την Κασταμονίτσα. Οι διαδρομές αυτές είναι σημασμένες με ειδικό σήμα που καθορίζει το μονοπάτι Ε4.

Τουριστικός ΟδηγόςΓράψτε το σχόλιο σας

espa
Share This