Σύνδεση/Εγγραφή
elen

Χοχλιοί με χόντρο

Υλικά:
1 κιλό χόντρο
1/2 κιλό χοχλιούς (σαλιγκάρια)
1 κρεμμύδι
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μέρος χόντρο, 3 νερό
1 σκελίδα σκόρδο
3/4 τριμμένη ντομάτα
Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα κόβουμε το κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά με το λάδι. Προσθέτουμε τους χοχλιούς (αφού τους έχουμε βράση τους πλένουμε καλά) και τους σοτάρουμε με το λάδι. Με ένα κουτάλι τους βγάζουμε σε ένα πιάτο φροντίζοντας να μη πάρουμε όσον το δυνατόν- κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα που την έχουμε περάσει από τον τρίφτη και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο. Δέκα λεπτά είναι αρκετά γιατί θα βράσει και με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε σίγα σιγά τον χόντρο. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι και όταν ξαναρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να γίνει.



Γράψτε το σχόλιο σας

espa
Share This