Σύνδεση/Εγγραφή
elen

Σταμναγκάθι με Κατσικάκι

Υλικά:
1 κιλό σταμναγκάθι
1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 ποτήρι νερού λάδι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση:
Kαθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σταμναγκάθι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι με το κρέας σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το αλάτι-πιπέρι και προσθέτουμε το νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 30 λεπτά περίπου. Μετά από 30 λεπτά ρίχνουμε το σταμναγκάθι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 20 λεπτά ακόμα. Χτυπάμε το λεμόνι με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο φαγητό που αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα. Το σερβίρουμε ζεστό μαζί με την πλούσια σάλτσα του.



Γράψτε το σχόλιο σας

espa
Share This